top of page

Usein kysytyt kysymykset

 • Yleistä tuntietiketistä:
  Yleistä tuntietiketistä: - Saavuthan tunnille täsmällisesti! Loukkaantumisia välttääksemme on erittäin tärkeää osallistua tunnin kulkuun sen alusta lähtien! - Kellot ja korut otetaan pois tunnille tultaessa ja pitkät hiukset sidotaan kiinni. - Ota arvotavarasi mukaan saliin. Voit ottaa saliin myös vaatteesi. Tanssikoulu Balletossa nautit musiikista, liikunnan riemusta, hyvästä ryhmähengestä ja ammattitaitoisesta opetuksesta. Otathan huomioon myös toiset ja noudatat yllä olevia ohjeita! Antoisia tanssitunteja kaikille!
 • Mitä on aikuisten klassinen baletti?
  Tanssikoulu Balletossa aikuisten klassisen baletin tunnit sisältävät aivan samat elementit kuin klassinen baletti yleensäkin. Lähestymme balettia aikuisen kropan ehdoin, kuitenkin tyylinmukaiseen ja mahdollisimman puhtaaseen tekniikkaan pyrkien. Sovellamme taiteen perusopetuksen opetussunnitelmaa. Klassisen baletin juuret ovat barokkitanssissa ja sitä kautta Italian ja Ranskan hoveissa. Kuten barokkitanssissa, myös baletissa käytetään kurinalaisia sääntöjä noudattavaa liikekieltä ja pyrkimyksenä on keveyden illuusio. Aikuisten balettitunneilla on sama tuntirakenne kuin klassisen baletin perinteeseen nojaavilla balettitunneilla kautta maailman. Tunnit sisältävät baletin tanko- ja keskilattiaharjoituksia sekä salin poikki liikkuvia sarjoja.
 • Mitä puen päälleni balettitunnille?
  Balettitunnille sopii joustava, mahdollisimman vartalonmyötäinen, isotkin liikelaajudet salliva treeniasu, baletin pehmeät harjoitustossut tai sukat. Tossuja myyvät tanssitarvikeliikkeet, kuten Piruetti ja Footlight.
 • Mitkä ovat kärkitossut?
  Kärkitossut eli varvastossut ovat kärjestä kovetetut balettitossut. Kärkitossuilla tanssitaan nimensä mukaisesti varpaiden kärjillä. Tanssikoulu Balleton jatkotason tunneilla on mahdollista osallistua lisämaksulliseen kärkitossuosuuteen tavallisen treenitunnin päätteeksi. Kärkitossuosuuteen osallistuminen edellyttää osallistumista edeltävälle balettitunnille. Kärkitossuja myyvät tanssitarvikeliikkeet, kuten Piruetti ja Footlight. Tossusovitukseen tulee varata aika etukäteen.
 • Mitä on barokkitanssi?
  Barokkitanssilla tarkoitetaan Ranskan hovissa ja aateliston parissa kehittynyttä ja sieltä levinnyttä tanssityyliä. Barokin ajan tansseiksi kutsutaan pääasiassa eurooppalaisissa hoveissa ja näyttämöillä, mutta myös tavallisen kansan keskuudessa tanssittuja tansseja 1600-1700 -lukujen vaihteesta. Näitä tansseja ovat mm. menuetti, sarabande, bourrée ja gavotti. Tanssit jaotellaan ns. hovi- ja seuratansseihin. Hovi/näyttämötanssit ovat yleensä teknisesti haastavampia kuin ns. seuratanssit. Myös klassisen baletin juuret sijoittuvat barokin aikaan, jolloin mm. vakiinnutettiin jalkojen viisi perusasentoa. Tyylillisesti ja tanssiteknisesti barokki- ja balettitanssilla onkin paljon yhteistä, joskin barokissa liikkeet ovat pienempiä ja ne pysyvät matalammalla - oli kyse sitten käsistä tai jaloista. Barokin tanssitekniikkaa leimaa "ylöspäin" pyrkiminen ja tanssityyli on kevyt, jalkatyötä painottava. Matalaa puolivarvasasentoa käytetään paljon. Niin ikään jalkojen ulkorotaatio (aukikierto) on barokin tärkeimpiä piirteitä.
 • Mitä puen päälleni barokkitanssitunnille?
  Barokkitanssitunnille sopii rento, liikkumisen salliva tanssiasu ja jalkaan sukat, tossut tai matalakorkoiset, joustavapohjaiset sisäkengät/tanssikengät. Lenkkarit eivät sovellut barokkitanssiin).
 • Mitä barokkitanssitunnilla tehdään?
  Barokkitanssitekniikkaan pohjautuvan lämmittelyn jälkeen opetellaan tanssitekniikkaa = kulloinkin ohjelmassa olevia askelia, käsiliikkeitä ja askelsarjoja eri rytmeissä. Puolet tunnista käytetään varsinaisen tanssikoreografian opiskeluun - luonnollisesti barokkimusiikin tahtiin. Ajan salliessa tutustumme myös barokkitanssinotaatioon. Aiheesta järjestetään myös erillisiä työpajoja.
 • Barokkitanssin johdantokurssi?
  Johdantokurssilla tutustutaan ranskalaiseen näyttämö- ja seuratanssien tekniikkaan, jota käytettiin yleisesti Euroopassa 1600-luvun lopulta pitkälle 1700-luvulle. Opetellaan keskeisiä askelia ja tanssiin kuuluvia käsiliikkeitä sovitettuna aikakauden tanssirytmeihin. Kurssille osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja. Vasta-alkajat ja muistinvirkistäjät tervetuloa!
 • Mikä barokkitanssin notaatiotyöpaja oikein on?
  Työpaja sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ei vain barokkitanssia harrastaville! Osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja. Tutustumme barokin aikana käyttöön otettuun tanssien muistiinmerkitsemistapaan, jonka avulla on säilynyt satoja tansseja 1600-1700 -lukujen vaihteesta meidän päiviimme asti. Tunti ei sisällä aktiivista liikkumista. Kurssimaksu sisältää sisältää työpajamateriaalin.
bottom of page