top of page
Maria Hostikka_tanssipedagogi ja barokkitanssija

Maria Hostikka

Tanssipedagogi

Olen tanssipedagogi, filosofian maisteri Maria Hostikka.

 

Työskentelen Helsingissä baletin- ja barokkitanssin opettajana omassa yrityksessäni Tanssikoulu Ballettossa sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa (vuodesta 1997) ja johdan omaa, erityisesti barokkitanssiin keskittynyttä tanssiryhmää La Porte du Temps.

 

Osana opintojani olen suorittanut historiallisen tanssin opettajadiplomin (Guildhall School of Music and Drama, Lontoo) ja täydentänyt opintojani lukuisilla kursseilla Euroopassa ja Yhdysvalloissa tärkeimpinä opettajinani Madeleine Inglehearn (Lontoo) ja Ken Pierce (Boston). Tärkeimpiä baletinopettajia ovat olleet Marin Veltchev ja Tamara Popova-Veltcheva.

Ennen oman tanssikoulun perustamista olen toiminut päätoimisena klassisen baletin opettajana Vantaan Lapsibaletissa vv. 1998-2010 ja Lumoavan tanssin keskuksessa Helsingissä vv. 2013-2020. Vantaan Lapsibaletissa toimin myös rehtorina muutaman vuoden ajan.

Historiallista tanssia olen opettanut mm. useissa musiikki- ja tanssioppilaitoksissa sekä Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisellä näyttelijäntyön laitoksella. Olen tehnyt koreografioita barokkioopperoihin (mm. Dido ja Aeneas, L’Europe Galante, Les Arts Florissants) ja teatteriin (mm. Rikhard III, Suomen Kansallisteatteri). Yhteisiä produktioita on ollut mm. Kymi Sinfonietan, Hyvinkään Orkesterin, Suomalaisen Barokkiorkesterin, Kaustinen Folk Music Festivalin, Avantin ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kanssa.

 


 

bottom of page